Nyheter

Free2Move utvecklar banbrytande klimatstyrning för Bosse Rappne

- Siktar på marknaden för hobbyodlare

Nordic SME-listade Free2Move Holding - vars egenutvecklade mjukvaruplattform skapar miljö och resurseffektiva fastigheter - har för trädgårdsprofilen Bosse Rappnes bolag MyEden utvecklat ett system för att även privatodlaren ska kunna ha en perfekt temperatur i sitt växthus. MyEden, som lösningen heter, är det första systemet på marknaden anpassat för hobbyodlande privatpersoner.

Tidigare har endast stora kommersiella växthus för proffsodlare haft möjligheten att installera avancerade datorer som styr växthusets klimat för optimal odling. Utmaningen Bosse Rappne presenterade för Free2Move handlade om att översätta denna lösning till ett hobby-växthus i syfte att förlänga odlings- och utesäsong samt förbättra kvaliteten.

- Ska man få ett växthus att fungera bra måste man ha ett system som klarar av att ha rätt och stabil temperatur. Och som klarar av att styra igenom växlingar i temperatur och nederbörd. Annars fungerar aldrig ett växthus riktigt bra, säger Bosse Rappne, som blev känd för svenskarna då han i 500 avsnitt av Äntligen Hemma blev en folkbildare om odling, och han fortsätter:

- Jag är oerhört nöjd av att vi tillsammans med Free2Move lyckats ta fram en lösning för livsnjutare och hobbyodlare som gör det möjligt att få ett växthus där man kan bedriva en högfunktionell odling och samtidigt kunna njuta av sitt inglasade uterum på ett sätt som tidigare inte varit möjligt om man inte varit proffs. Och det till en rimlig peng.

Lösningen innehåller flera enheter hårdvara, som väderstation och dator, i kombination med en mjukvara som analyserar och styr samt en webbapplikation.

- Vi utvecklade en mjukvara och kundunik plattform som ser till att de tiotal enheter som skapar helheten samspelar för ett optimalt klimat där exempelvis fönsterluckor öppnas och stängs beroende av väder. Utmaningen låg i att göra systemet i mindre skala, till en rimlig utvecklingskostnad och ett system som privatpersoner både kan hantera och ha råd med, säger Jan Ström vd på Free2Move.

Information ifrån väderstationen hjälper till att styra tex fönsterluckor

De delar som saknades på marknaden fick Free2Move specialanpassa och säkerställa så att plattformen skulle vara lättanvänd. Alla brukare skall enkelt kunna styra hela systemet från mobilen. MyEden är kompatibelt med de flesta växthus och finns nu till försäljning. Se  www.myeden.se för mer information.

- MyEden skapar ett perfekt inomhusklimat och hobbyodlaren kan se fram mot att kunna odla och vara i växthuset året runt. Det blir också bättre kvalitet på grödorna. Och genom att skapa ett klimat som växterna trivs i kan man också odla giftfritt. Ett enkelt sätt att få natur omkring sig ända in i september och oktober, säger Bosse Rappne.

Samarbetet mellan Free2Move och Bosse Rappnes bolag MyEden är långsiktigt. Arbetet med att ta fram ytterligare en version av system för klimatstyrning av växthus har redan påbörjats. I samarbetet mellan de bolagen ingår även att Free2Move erbjuder MyEden support.

För ytterligare information om ovanstående, vänligen kontakta

Leif Syrstad,
VD Free2Move Holding AB,
tel: +46 708 660 703,
e-post: leif.syrstad@free2move.se

Om Free2Move

Free2Move är en nordisk digitaliseringspartner för hållbar och rationell fastighetsförvaltning. Vi skapar miljö- och resurseffektiva fastigheter. Bolagets kärnkompetens och erbjudande är att stärka fastighetsägarens driftnetto med hjälp av den senaste uppkopplade tekniken, övervakning, smart styrning och förnybara energilösningar med en digital plattform. Free2Move förenar teknik med människor som tillsammans genom rationell och effektiv drift sparar kostnader. Free2Moves lösningar ökar kundernas valfrihet, leverantörsoberoende samt minimerar miljöpåverkan.

Filer för nedladdning
1
2
...
29
>>
2022-10-06

- Smart ventilationssystem spar stora energikostnader

NGM Nordic-listade Free2Moves dotterbolag Sydvent - experter på att optimera fastigheters ventilationssystem - har ingått avtal med Tomatens hus och Kåseholms slott i Skåne. Affärerna omfattar kompletta lösningar för att uppnå väl fungerande inomhusklimat och har ett totalt värde på cirka en halv miljon kronor.

2022-10-03

- Digital förvaltning och solceller sänker driftkostnader och förbättrar hållbarhet

NGM Nordic-listade Free2Move - specialiserade på att avsevärt förbättra fastigheters driftnetto - har ingått avtal med Mekonomen Västervik. Affären omfattar en solcellsinstallation samt en lösning för digital fastighetsdrift i syfte att sänka energikostnaderna för butik och verkstad. Affären har ett värde på cirka 1 miljon kronor.

2022-09-26

Free2Move bakom 17,5 miljoner besparade kWh årligen i förbättrat driftnetto

Nordic SME-listade Free2Move Holding AB - specialiserat på att avsevärt förbättra fastigheters driftnetto - har tagit fram en metod som på kort tid sparar stora mängder energi. Därmed har också återbetalningstiden blivit så kort som fem månader. Senaste året har besparingar på 17,5 miljoner kWh gjorts, vilket med dagens energipriser motsvarar miljontals kronor.

2022-09-21

Free2Move uppmanar alla församlingar att driftoptimera istället för att stänga ner kyrkorna

Vi fann att läsa häromveckan en uppmaning ett stift i Svenska Kyrkan gjort till sina församlingar och medarbetare. Man uppmanas att spara på energin och "ta extra" höjd för detta i budgetarbetet. I skenet av det kan vi också konstatera att vissa församlingar planerar att stänga ned sina kyrkor och därmed sin verksamhet i en tid då dom förmodligen behövs bäst.

2022-09-08

- Siktar på marknaden för hobbyodlare

Nordic SME-listade Free2Move Holding - vars egenutvecklade mjukvaruplattform skapar miljö och resurseffektiva fastigheter - har för trädgårdsprofilen Bosse Rappnes bolag MyEden utvecklat ett system för att även privatodlaren ska kunna ha en perfekt temperatur i sitt växthus. MyEden, som lösningen heter, är det första systemet på marknaden anpassat för hobbyodlande privatpersoner.

2022-08-19
Regulatorisk

Andra Kvartalet: 1 april - 30 juni

Nettoomsättning MSEK 8,0 ( 0,3)
Rörelseresultat MSEK -3,2 (-2,7)
Resultat MSEK -3,2 (-2,5)
Kassaflöde löpande verksamhet MSEK -3,3 (-4,2)

Halvåret: 1 januari - 30 juni

Nettoomsättning MSEK 14,7 ( 0,6)
Rörelseresultat MSEK -7,1 (-5,1)
Resultat MSEK -7,1 (-5,2)
Kassaflöde löpande verksamhet MSEK -6,4 (-6,6)

2022-07-01
Regulatorisk

- Breddar kunderbjudandet och stärker kundbasen

Nordic SME-listade Free2Move Holding har slutfört förvärvet av 100 procent av aktierna i Sydvent AB med tillträde den 30 juni 2022. Det överenskomna priset för aktierna är 1 miljon kronor, varav en viss del kontant och en viss del i emitterade aktier i Free2Move Holding baserat på mediankursen under 30 dagar före tillträdesdagen. I överenskommelsen finns också en viss tilläggsköpeskilling. Genom förvärvet breddas Free2Moves kunderbjudande och kundbas ytterligare.

2022-06-21

-Hjälper Svenska Mässan att koppla upp köken-

Nordic SME-listade Free2Move Holding - som utvecklar, installerar och driftar den egenutvecklade mjukvaruplattform 2Connect för miljö och resurseffektiva fastigheter och lokaler - Inleder samarbete med Svenska Mässan i Göteborg 

2022-06-20
Regulatorisk

-Hjälper Regionarkivet i Huddinge att ta steget till digital fastighetsförvaltning- 

Nordic SME-listade Free2Move Holding - som utvecklar, installerar och driftar den egenutvecklade mjukvaruplattform 2connect för miljö och resurseffektiva fastigheter - tecknar avtal med Preservium Property AB. Avtalet beräknas omsätta en dryg miljon kronor och påbörjas omedelbart.

1
2
...
29
>>

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.

Den garanterade metoden som förbättrar ditt driftnetto på bara 3 månader
Ladda ner vår guide
Eliminera onödiga kostnader och förbättra din fastighets driftnetto på 3 månader med den här guiden