Nyheter

Kommuniké från årsstämma i Free2move Holding den 23 maj 2017

Free2move Holding AB höll under tisdagen den 23 maj 2017 årsstämma för verksamhetsåret 2016 i Stockholm varvid följande huvudsakliga beslut fattades. För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till den fullständiga kallelsen till årsstämman. Kallelse till årsstämma samt fullständiga förslag avseende årsstämmans beslut enligt nedan finns tillgängliga på Free2move Holding AB:s hemsida, www.free2move.se

Fastställande av balans- och resultaträkning

Årsstämman fastställde balans- och resultaträkningarna för bolaget och koncernen för verksamhetsåret 2016.

Beslut om dispositioner

Vid årsstämman fastställdes att bolagets resultat balanseras i ny räkning.

Styrelse

Årsstämman beslutade att styrelsen ska bestå av fem (5) ordinarie styrelseledamöter. Årsstämman omvalde styrelseledamöterna Marie-Louise Gefwert och Göran Brandt. Till nya ordinarie styrelseledamöter valdes Didrik Hamilton, Leif Syrstad och Peter Öberg. Marie-Louise Gefwert valdes till styrelsens ordförande.

Styrelsearvode

Årsstämman fastställde att styrelsearvode ska utgå med totalt 420 000 kr varav 120 000 kr ska tilldelas ordföranden och 75 000 kr ska tilldelas var och en av de bolagsstämmovalda styrelseledamöterna samt att ledamot har rätt till ersättning för arbete som bedöms ligga utöver normalt styrelsearbete.

Revisor

Årsstämman valde Baker Tilly Halmstad KB till bolagets revisor för tiden intill slutet av årsstämma 2018. Det noterades att Jan Carlsson utsetts som huvudansvarig revisor.

Nyemission av aktier

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, att bemyndiga styrelsen att, under tiden till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen och med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier/teckningsoptioner/konvertibler inom den vid var tid gällande bolagsordningen. Emissionskursen ska fastställas enligt gällande marknadsförhållanden. Bemyndigandet ska även innefatta rätt att besluta om emission med bestämmande om betalning kunna ske helt eller till del kontant, genom apport, genom kvittning eller i annat fall förenas med villkor. Det totala antalet aktier som med stöd av bemyndigandet ska kunna emitteras respektive tecknas via konvertering och/eller utnyttjande av optionsrätt får inte överstiga 1 000 000 000 aktier, envar om ett kvotvärde om 0,01 kr, innebärande en ökning av aktiekapitalet med högst 10 000 000 kr.

Nyemission av aktier, kvittning

Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsen förslag, om nyemission riktad till styrelseledamöter. Betalning sker genom kvittning mot förfallna fordringar på styrelsearvoden i samband med teckning av högst 9 502 260 nya aktier till en kurs om 0,0221 kr. Teckningskursen har beräknats som den volymviktade genomsnittskursen under perioden 5 april - 20 april 2017. Teckning av aktier ska ske senast den 1 september 2017. Aktiekapitalet kan öka med högst 95 022,60 kr. Skälet till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att bolaget genom en kvittningsemission kan kvitta skulder mot aktier i bolaget vilket bedöms vara till fördel för bolaget. De nya aktierna medför rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats vid Bolagsverket.

Stockholm den 23 maj 2017

Free2move Holding AB (publ)
Styrelsen

För vidare information vänligen kontakta:
Anders Due-Boje, VD Free2move Holding AB
E-mail: anders.dueboje@free2move.se

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.