Nyheter

Free2move får order på IoT-lösningen 2Connect™ för Green Buildings

Free2move ingår samarbete med det svenska Green Tech bolaget Vertical Plants System som levererar förbättrad inomhusmiljö genom aktiva växtväggar. Första installation görs i början av april månad vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm där en växtvägg på ca 40 kvadratmeter kommer att övervakas och regleras med Free2moves IoT-lösning. Ordervärdet på denna installation är SEK 75 000.

Free2moves IoT-plattform 2Connect™ blir en integrerad och central del av den aktiva växtväggen som Vertical Plants System redan installerat hos KTH. I den initiala installationen övervakas väggens bevattningsfunktion så att väggen bibehåller en korrekt och jämn fuktighetsgrad samt även dess påverkan på inomhusklimat i form av minskad koldioxidhalt, VOC gaser (lättflyktiga organiska föreningar) och partikelhalt i luften, sådant som är viktigt för en bra inomhusmiljö där människor skall vistas och arbeta. Genom 2Connect™ molnbaserade visualisering kan hela övervakningen fjärrstyras, en viktig del för att säkerställa drift och underhåll av växtväggen, samt säkerställa att underhållspersonal bara behöver åka ut, när så behövs.

I en förlängning kommer även 2Connect™, omfatta övervakning och styrning av anslutet ventilationssystem, belysning, samt andra intelligenta funktioner för att växtväggen skall må bra och kunna ge maximalt förbättrad inomhusmiljö. Exempel på detta är anpassning till aktuellt väderförhållande, ljusinflöde, aktuellt antal personer i lokalen etc.

http://www.akademiskahus.se/aktuellt/nyheter/2014/12/avancerad-vaxtvagg-ger-battre-inomhusklimat-i-norrkoping/

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/vaxtvaggar-med-internet-i-linkoping

"Vi sökte en partner som både hade rätt teknisk lösning och kompetens för att hjälpa oss att digitalisera och förädla vårt erbjudande. Med Free2moves skalbara IoT-system 2Connect™, som är enkelt att installera, driftsätta och vid behov flytta, kommer vi att kunna expandera våra affärer i snabbare takt då vi effektiviserar hela kedjan för drift, övervakning och styrning samtidigt som vi får nöjdare kunder, säger Ola Weister" (VD, Vertical Plants System).

Anders Due-Boje (VD F2M) "Med utgångspunkt från Free2moves erfarenhet att övervaka ventilationssystem och inomhusklimat kommer denna applikation ta oss ytterligare ett steg mot att leverera kompletta IoT- lösningar för att övervaka och påverka inomhusmiljöer. Att Vertical Plants Systems väljer vår lösning bevisar åter 2Connect™ plattformens styrka i dess öppenhet och skalbarhet, vilket ger kunden full frihet i att adressera nya spännande affärsmöjligheter. Blotta tanken på att uppkopplade växtväggar och miljövänlig teknik, kan bidra till "dokumenterat" förbättrat inomhusklimat, med ökad produktivitet som resultat, är ju fantastiskt", avslutar Due-Boje.

Stockholm den 6 mars 2017

För ytterligare information om ovanstående pressmeddelande, vänligen kontakta Anders Due-Boje, VD Free2move, tel: +46 70 526 03 00, e-post: anders.dueboje@free2move.se

Denna information är sådan information som Free2move Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanståendekontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 mars 2017 kl. 11:15 CET.

Om Free2move
Free2move erbjuder produkter och tjänster inom Industriell IoT (Internet of Things) i form av intelligenta sensornätverk som trådlöst samlar in, analyserar, kontrollerar och styr olika enheter. Lösningarna möjliggör att företag kan driva sin verksamhet mer effektivt och sänka sina kostnader samtidigt som man har kontroll och kan säkra sina tillgångar. Typiska användningsområden är inom fastighetsautomation och infrastruktur. www.free2move.se

Om Vertical Plants System
Vertical Plants System levererar lösningar i form av växtväggar för Gröna Byggnader (s.k. Green Buildings). Gröna växter är ett naturligt system för luftkonditionering som kompletterar konventionella system. Växternas avdunstning av vatten ger en så kallad evaporativ kyleffekt. Växtväggarna är baserade på ett patenterat system där väggarna är flexibla och kan mått anpassas efter varje användningsområde. Vårt recirkulerande bevattningssystem ger liv till växterna, och är 100% miljövänligt. www.verticalplantssystem.com

Filer för nedladdning

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.